0

Н ационалният отбор на Франция отново плува в бурни води. Като започнем от случая с Пол Погба, замесен в изнудване от собствения му брат и минем през скандала с президента на федерацията Ноел Льо Грае, който е разследван, тъй като е изпращал текстови съобщения със сексуален подтекст на свои подчинени.

И така стигаме до новата случка, която носи огромно напрежение. Мегазвездата Килиан Мбапе отказа да се снима с националния отбор.

В изявление до медиите, от федерацията потвърдиха, че асът на ПСЖ няма да присъства на фотосесията. „Съжаляваме, че не беше постигнато споразумение. Футболистът реши да не присъства на фотосесията, планирана за утре“, се казва в изявлението.

Различията между Мбапе и федерацията датират от миналия март, когато нападателят не слезе от стаята си в Клерфонтен за ангажимент на целия отбор към един от спонсорите на ФФФ. 

Адвокатите на Мбапе твърдят, че някои от рекламите с марките на Федерацията се сблъскват с интересите на един от спонсорите на френската звезда и че това се случва и с други футболисти. Льо Грае обеща в края на сезона да предоговори условията, при които играчите трябва да се откажат от имиджовите си права, когато бъдат повикани, но няма напредък, както се очакваше.

„Беше уверено, че това споразумение, изготвено през 2010 г., трябва да бъде модифицирано, за да бъде в крак с развитието на спорта и методите за комуникация. Срещите ще зачестят, за да се постигне нова версия на споразумението преди Световното първенство (20 ноември - 18 декември)“, казва Делфин Верхейден, адвокат на Килиан, която от своя страна даде да се разбере в изявление, че отдадеността на футболиста към цветовете на Франция е извън съмнение.