0

П ари Сен Жермен победи с 3:0 у дома последния в Лига 1 Бордо с голове на Килиан Мбапе, Неймар и Леандро Паредес. С 65 точки и аванс от 15 т. пред Ница, клубът, собственост на управляващата фамилия в Катар, си е гарантирал поредна шампионска титла във Франция.

Мачът на „Парк де Пренс“, обаче, се игра в мрачна атмосфера, като Ултрасите на ПСЖ предупредиха предварително, че ще протестират срещу ръководството на Ал-Келаифи. И изпълниха заканата си. Те напуснаха трибуните, не подкрепяха изобщо отбора, поискаха "оставката на лидерите" и обявиха, че "ПСЖ е техен". „Мбапе в Париж, Леонардо - до позорната стълба“, гласеше един от банерите. 

Неймар и Меси бяха обект на освирквания всеки път, когато докосваха топката, затова и бразилецът изобщо не празнува гола си малко след като бе освиркан.

Единствено Мбапе бе спасен от освиркванията.

На ПСЖ не му се играеше, но спечели по инерция: парижани не искаха, а жирондинците не можеха – не случайно са пуснали 68 гола във вратата си.

Освиркваните Меси и Неймар движеха играта, Бълхата участва в разиграването за трите гола. 1:0 започна от него, преди Вайналдум да изработи попадението на Мбапе, негово 15-то в Лига 1 за сезона. 2:0 също бе предшествано от пас на Лео към Лео, асистирал на Неймар, който въобще не се зарадва. 

В края на мача Лионел Меси можеше да вкара четвърти, но ударът му в 87-ата минута се отби в страничната греда.