0

П равният екип на Кристиано Роналдо иска изплащане на 626 000 долара от адвоката на Катрин Майорга, след като делото й, обвиняващо го в изнасилване, беше отхвърлено.

Според Асошиейтед прес адвокатът на Роналдо Питър Кристиансен поиска от съдията от окръжния съд на Съединените щати Дженифър Дорси да натовари лично адвоката на Майорга Лесли Марк Стовал за плащането.

На 10 юни Дорси отхвърли делото срещу Роналдо за „недобросъвестно поведение“ от Стовал, защото делото му се основаваше върху откраднати или изтекли документи.

През 2018 г. Майорга заведе дело в окръг Кларк, Невада, обвинявайки Роналдо, че я е изнасилил в хотелска стая в Лас Вегас през 2009 г.

Майорга каза, че е била принудена от Роналдо и неговия юридически екип да подпише споразумение за споразумение и неразкриване на информация в замяна на плащане от 375 000 долара по това време, но поиска споразумението да бъде отхвърлено.

Обвинението и споразумението за конфиденциалност на Майорга бяха съобщени за първи път от Football Leaks (чрез немския вестник Der Spiegel). Кристиан Шерц, адвокат на звездата на Манчестър Юнайтед, нарече съобщаването на новината "откровено незаконно" в изявление, публикувано след излизането на делото на жената.

„Това нарушава личните права на нашия клиент Кристиано Роналдо по изключително сериозен начин“, каза Шерц. „Това е недопустимо съобщаване на подозрения в областта на поверителността.“

Роналдо отрече обвиненията в делото. „Категорично отричам обвиненията, отправени срещу мен“, написа той в Twitter през 2018 г. "Изнасилването е отвратително престъпление, което противоречи на всичко, което съм и в което вярвам."

Според Асошиейтед прес, правният екип на Роналдо "не оспорва, че Роналдо се е срещнал с Майорга и са правили секс през юни 2009 г., но поддържа, че е било по взаимно съгласие."