0

Б ългарският талант Мартин Георгиев изигра отново пълни 90 минути за Барселона в младежката Шампионска лига при равенството 1:1 с Виктория Пилзен. Двубоят в Чехия бе изгледан лично от президента на Барса Жоан Лапорта.

Младите каталунците, които преди тази среща вече си бяха гарантирали първото място в групата, поведоха в резултата в 5-ата минута. Даниел Родригес изпълни страхотен пряк свободен удар, срещу който стражът на Виктория Пилзен нямаше шанс.

Домакините от Пилзен успяха да изравнят само шест минути по-късно с гол на Ондржей Демъл. 

Мартин Георгиев се отличи с няколко добри отигравания в срещата. В 33-ата минута той намери Ямал с дълъг диагонален пас, но испанският талант бе затворен от защитник на Пилзен, след като навлезе в наказателното поле и не успя да стреля към вратата.

В 40-ата минута българинът изчисти топката след коварно центриране от играч на Виктория Пилзен в наказателното поле.

В самия край на първото полувреме Георгиев получи похвала за контрола му над топката и от коментатора на УЕФА ТВ, където бе излъчван мачът.

През втората част темпото на игра спадна, но Барса имаше контрол над събитията на терена и не позволи на домакините да вкарат втори гол. Така каталунците завършиха груповата фаза без загуба