0

М ачът от Бундеслигата между Бохум и Борусия Мьонхенгладбах бе прекратен в 71-ата минута при резултат 2:0 за гостите. Причината бе, че страничният съдия Кристиан Гителман бе ударен в главата с чаша с бира. Първоначално двубоят само бе прекъснат, но впоследствие главният съдия Бенямин Кортус го прекрати.

От Бохум бяха бесни на привърженика си и написаха в Туитър: „Някакъв идиот хвърли нещо по терена и удари страничния съдия. Мачът е прекратен. Невероятно глупаво и безотговорно поведение, което няма място на стадиона! Идиот, идиот, идиот. Дано съдията да е добре.“

Играчите на Бохум веднага отидоха при съдията, за да проверят как е, а след това потърсиха обяснение от феновете си. Инцидентът стана само няколко часа, след като от клуба публикуваха видео в Туитър, в което призовават феновете да пият бирата си, вместо да я хвърлят от трибуните.

 

 

След срещата Гителман беше откаран в болница за прегледи.

„Беше замаян, сега е в болница. В случай на физическа атака срещу съдия, няма друга алтернатива, освен спиране на мача“, обясни главният рефер на срещата Бенямин Кортус. 

Директорът на Бохум Себастиан Шиндцилорц и треньорът на тима Маркус Гелхаус се извиниха на съдията.
„Това е срамно и неприемливо. Много е тъжно, че мачът не завърши заради нещо такова“, заяви Гелхаус.