0

П ременена Италия завърши 1:1 с Германия в мач от Лигата на нациите, провел се на стадиона в Болоня. За европейските шампиони точен беше Лоренцо Пелегрини, който оползотвори асистенция на дебютанта Уилфред Ньонто. Малко след това обаче германците възстановиха равенството чрез Йозуа Кимих.

Предвид характера на мача двамата селекционери Роберто Манчини и Ханс-Дитер Флик си позволиха да направят много експерименти със съставите си. Най-вече това се отнася за „адзурите“, макар че и двамата дадоха шанс на изява на млади играчи, които направиха първите си стъпки с националната фланелка.

През първото полувреме на двубоя не се случиха много интересни неща. Двата отбора бяха оставили емоциите за втората част. В нея Италия създаде по-добрите голови положения. Скамака на два пъти пропусна да се разпише от трудна ситуация. Той отправи първия точен удар към вратата на Мануел Нойер, но не успя да затрудни германския страж.

В 70-ата минута Италия поведе. Дебютантът Ньонто получи на десния фланг. Той си освободи пространство и центрира остро, успоредно на голлинията. Лоренцо Пелегрини изскочи зад германските защитници, изпревари Нойер и от близко разстояние нямаше как да пропусне.

Отговорът на Бундестима беше мигновен. В 73-тата минута равенството вече беше възстановено. Кимих се беше позиционирал перфектно в наказателното поле и след кратко разбъркване прати топката в десния ъгъл на вратата, пазена от Донарума.

След двубоя селекционерът на Германия Ханзи Флик призна, че италианците са го изненадали. „Стартирахме добре, но след първите 15-20 минути изпуснахме инициативата. Италия игра силно, а ние направихме много грешки при изграждането на атаките си. Не бяхме достатъчно агресивни в офанзивен план, а защитата не действаше компактно. Трябва значително да се подобрим за мача с Англия”, коментира Флик.

„Трябва да сме оптимисти за този отбор. Пътят е дълъг, но разполагаме с талантливи млади играчи. Да се надяваме, че те бързо ще развият потенциала си”, добави колегата му Манчини.