0

К атарският президент на ПСЖ Насер Ал Хелаифи скандализира с поведението си след загубата 1:3 от Реал Мадрид и отпадането от Шампионската лига още на осминафинала. Бизнесменът, за когото швейцарската прокуратура иска 28 месеца затвор за корупция, свързана с тв права на спортната телевизия BeIN Sport, която той оглавява, слезе от официалната ложа при съблекалните на стадиона.

Според Моника Марчанте от „Мовистар“ арабинът потърсил стаята на реферите, но нахлул в тази на Мегия Давила, делегат на Реал Мадрид. Наложило се последният да потърси помощ, за да не се стигне до още по-нелицеприятни сцени. 

Ал Хелаифи крещял и удрял по вратата на съблекалнята. 

Служител на Реал Мадрид започнал да записва изцепките му, президентът на ПСЖ тръгнал към него с викове „Ще се убия“, тогава собствените му охранители го задържали, а довтасалият спортен директор Леонардо поиска да бъдат изтрити компрометиращите шефа му кадри, записани от човека на Реал.

Според „Марка“ още в официалната ложа арабинът започнал да нервничи в последните минути на мача. След това последвало слизането му в зоната на съблекалните на стадиона, с което демонстрирал лошо възпитание за човек на подобен пост.

Ал Хелаифи и емирът на Катар показаха своята арогантност миналото лято, като не позволиха да се сбъдне желанието на Мбапе да премине в Реал Мадрид дори за 200 милиона евро. Поради което това лято перлата на ПСЖ, който упорито отказва да продължи договора си, въпреки предлаганите му 100 милиона заплата на година, се очаква да облече екипа на кралския клуб без трансферна сума.