0

Т урската прокуратура образува наказателно дело срещу президента на Анкарагюджю Фарук Коджа за побой над съдията Халил Умут Мелер след домакинството на тим срещу Чайкур Ризеспор от турската Сюперлига. Това съобщи министърът на правосъдието Йълмаз Тунч.

„Въз основа на резултатите от разследването полицията образува наказателно дело. То ще бъде разгледано от Трети наказателен съд на Анкара. По делото има четирима обвиняеми“, каза министърът пред телевизия „Хабертюрк“.

Наказанието, което може да отнесе Коджа, е дори лишаване от свобода за срок от една до три години.

Брутални сцени по време на мач!

Президентът на Анкарагюджу Фарук Коджа нападна рефера Халил Умут Мелер на терена след последния съдийски сигнал при равенството 1:1 срещу Ризеспор. Съдията, който падна на земята, беше ритнат в мелето, което се случи, когато фенове нахлуха на терена, след като Ризеспор отбеляза изравнителен гол в последната минута.

Президентът бабаит с оставка след побоя над рефер

По-късно прокуратурата в Анкара издаде заповед за арест на президента на Анкарагюджю, а на 12 декември той подаде оставка от поста.

В същото време Турската футболна федерация прекрати мачовете от първенството, но на 13 декември обяви, че те ще бъдат подновени на 19-и същия месец.