0

М ениджърът на Челси Томас Тухел заяви, че нито един футболист на тима не иска да играе с екипа с №9, който бе освободен от върналия се под наем в Интер Ромелу Лукаку. Според играчите въпросният номер е „прокълнат“, като лошият късмет с него върви още от времето на Фернандо Торес в клуба. 
Лукаку се върна в Челси миналата година за рекордните за клуба 97.5 млн. паунда, но вкара само 15 гола в 44 мача и през това лято се върна в Интер под наем. От Челси все още търсят нов нападател, след като Тухел отказа да вземе Кристиано Роналдо. В Англия се появиха слухове, че „сините“ ще се опитат да привлекат Пиер-Емерик Обамеянг от Барселона. 

Фланелката с №9 бе носена от няколко нападатели от световна класа през годините, но повечето нямаха особено голям успех. Торес вкара 20 гола в повече от 100 мача във Висшата лига между 2011 и 2014. След него Радамел Фалкао, Алваро Мората, Гонсало Игуаин и Лукаку също не  впечатлиха. Тухел заяви, че никой от сегашните футболисти не иска екипа.

„Той е прокълнат, прокълнат, хората ми казват, че има проклятие. Не е като да сме го оставили нарочно. Просто няма голямо искане за №9. Понякога играчите искат да сменят номера на екипа, но, изненадващо, никой не иска №9. Всички, които са по-дълго време от мен в клуба, казват: „Нали знаеш, този играч носеше №9 и не вкара много, след това и други носеха №9 и те също не вкарваха много.“ И сега никой не иска да докосва №9.“

Мениджърът бе попитан дали иска нов нападател, след като отказа да коментира слуховете за Обамеянг, на когото бе треньор в Борусия Дортмунд.

„Да видим какво ще стане. Идваме от това проклятие на №9, аз също съм суеверен, така че разбирам защо играчите не искат този екип. Мисля, че Рахийм Стърлинг ще ни помогне много в атака“, каза още Тухел.