0

П ари Сен Жермен е готов да даде внушителните 230 млн. евро на Килиан Мбапе, за да го задържи в клуба още две години. Договорът на нападателя изтича през лятото, а от месеци вървят слухове, че той се е разбрал с Реал Мадрид и ще премине в "кралския клуб" като свободен агент. Пред „Би Би Си“ испанският журналист Гийом Балаг съобщи, че от ПСЖ са готови да дадат 180 млн. евро на Мбапе, само за да подпише за още две години. Отделно клубът е готов да му плаща по 25 млн. евро нетна заплата на сезон. Балаг обаче уточнява, че въпреки изгодната оферта, Мбапе предпочита Реал.

В последната седмица нападателят все пак каза, че бъдещето му още не е решено. След мача с Лориен, Мбапе заяви: "Не съм взел решение, има нови елементи, които трябва да обмисля. Какви елементи? Просто нови елементи."

Според Балаг въпросните „нови елементи“ са свързани с желанието на нападателя да договори още по-добри условия за себе си с Реал предвид новата оферта от ПСЖ. 

Отделно от парите, които Мбапе би получил, ако остане, неговите родители, които са му и агенти, ще получат комисионна от 50 млн. евро.