0

П СЖ разгроми Лориен с 5:1 в мач от 30-ия кръг на Лига 1. Големият герой за парижани отново бе Килиан Мбапе, който имаше пряко участие във всички попадения, реализирайки 2 и асистирайки за още 3. Другите две звезди Неймар и Меси също се отчетоха с голове. Това е първи случай, в който триото на тима се разписва в един и същи мач. 

ПСЖ е безапелационен лидер с 68 точки, на 12 пред втория Марсилия, докато Лориен е 16-и в 28. Така след 3 загуби в последните си 4 мача преди паузата на първенствата, сега парижани се върнаха на победния път и е само въпрос на време да узаконят титлата си във Франция.

ПСЖ започна много активно срещата, като в 5-ата и 7-ата минута Килиан Мбапе и Данило Перейра имаха добри шансове за гол, но пропуснаха. Все пак, в 12-ата минута Мбапе намери Неймар, а бразилецът не остави шансове на вратаря и се разписа за 1:0.

В 27-ата минута Лионел Меси стреля над вратата. По-малко от 60 секунди по-късно домакините удвоиха преднината си, когато Идриса Гей пусна хитър пас към Мбапе, който се включи в наказателното поле и се разписа за 2:0.
В 56-ата минута Лориен върна едно попадение, след като Терем Мофи се възползва от грешка в отбраната на ПСЖ и намали изоставането на своя тим.

Радостта на гостите бе твърде кратка, като 11 минути по-късно Килиан Мбапе бе изведен от Ашраф Хакими на границата на наказателното поле, а неговият изстрел попадна в мрежата на Лориен за трети път.

В 73-ата минута Мбапе пусна към Меси, аржентинецът си освободи пространство за изстрел и с прецизно изпълнение вкара за 4:1. В 90-ата минута Мбапе записа трета асистенция за нов гол на Неймар.

Резултати от 30-ия кръг във Франция:

Пари Сен Жермен - Лориен 5:1
Страсбург - Ланс 1:0
Клермон – Нант 2:3
Метц - Монако 1:2
Монпелие - Брест 1:2
Сент Етиен - Олимпик Марсилия 2:4
Троа - Реймс 1:0
Олимпик Лион - Анже 3:2
Ница - Рен 1:1
Лил - Бордо 0:0