0

П ари Сен Жермен е направил последен опит да задържи звездата си Килиан Мбапе в своите редици, като му е отправил сензационно предложение за контрол върху спортните операции в клуба.

Договорът на 23-годишния национал изтича в края на сезона и по всичко личи, че той ще се присъедини към Реал Мадрид без нищо.

Въпреки че остават само шест седмици, докато той стане свободен агент, парижани му направиха зашеметяващо предложение в опит да го убедят да остане на „Парк де Пренс“.

Според El Chiringuito TV, ПСЖ е предложил да направи Мбапе „собственик на проекта“ от следващия сезон, като ще му позволят той да определи мениджъра и с кои играчи иска да си партнира.

Това предложение ще върви ръка за ръка с предишното, а именно да е направят Мбапе най-високоплатения футболист. Sky Sports твърди, че френските шампиони са готови да му дадат смайващите £4 милиона на месец, което е удвояване на предишната му заплата.

Sky Sports също така твърди, че Мбапе ще получи огромен бонус в размер до £100 милиона, ако преподпише с ПСЖ, включително отстъпки върху маркетинговите права.

Президентът на ПСЖ Насър Ал-Хелаифи съобщи, че решението да даде на Мбапе контрол над спортните операции ще му позволи да каже думата си за бъдещето на Маурисио Почетино, за когото се смята, че е „пътник“ след изхвърлянето на парижани от Шампионската лига от Реал Мадрид на осминафиналите.

Испанските вестници твърдят, че Мбапе ще направи официално съобщение за преминаването си в Реал, след като „кралете“ играят с Ливърпул във финала на Шампионската лига на 28 май.
„Първо Париж, после Мбапе“ гласеше заглавието на AS от вторник, което има предвид, че финалът ще се проведе на „Стад дьо Франс“.

От изданието съобщават, че Мбапе планира да се сбогува с ПСЖ през следващата седмица, като Реал официално обяви безплатния му трансфер след финала.

AS съобщава и, че Мбапе ще бъде най-добре платеният играч в историята на Реал, а клаузата му за освобождаване ще бъде най-голямата в световния футбол, с подписване на петгодишен договор.

Мбапе помогна на ПСЖ да си върне титлата в лигата, като отбеляза 25 гола и осигури 17 асистенции - оглавявайки класациите и за двете статистики. Като цяло през този сезон той има 36 гола и 26 асистенции.

Потвърждението за преминаване му в Реал Мадрид най-накрая ще сложи край на трансферната сага, която бушува от почти година.

„Лос Бланкос“ се опитаха да подпишат с Мбапе миналото лято, но ПСЖ отхвърли множество оферти на стойност до £154 милиона.

Всичко това означава, че последният мач на Мбапе с цветовете на ПСЖ може да бъде домакинската среща с Метц тази събота, с която приключва сезона на Лига 1.