0

И спанският треньор Рафа Бенитес беше легенда в Ливърпул, чиито фенове развяваха знамена с лика му и пееха песни за него. При съседите от Евертън Рафа стана за смях и сега е пред позорно изгонване след резил 1:2 срещу последния в класирането Норич Сити. Ръководството, вместо да си пие питието в събота вечер, свика спешна сбирка, на която ще се реши съдбата на Бенитес.

Канарчетата, които доскоро изглеждаха отчайващо изостанали, вече са с 13 точки на 18-о място. На дъното се закотви Бърнли с 11.
Автогол на Майкъл Кейн и попадение на шотландеца Адам Айда само в рамките на две минути между 16-ата и 18-ата дадоха 2 гола преднина на Норич. Феновете на Евертън здраво освиркаха мениджъра Рафаел Бенитес в пореден мач, което подсилва убеждението, че испанецът ще бъде спешно освободен, за да се спаси сезона. "Карамелите" са с три загуби в последните си четири мача и с 19 точки се нареждат на 15-о място.

Адама Траоре вкара първия си гол за Улвърхямптън през сезона и помогна за победата на тима си с 3:1 над Саутхемптън. „Вълците“ поведоха с дузпа на Раул Хименес в 37-ата минута, отсъдена за фаул на Ян Беднарек срещу Райън Ет-Нури. Улвърхемптън удвои в 59-ата минута с първия гол на капитана им Конър Коуди на стадион "Молиню". Защитникът реализира с добавка, след като изстреляната с глава от Макс Килман топка се върна при него с рикошет от гредата.

„Светците“ намалиха изоставането си в 84-ата минута от фаул на Джеймс Уорд-Прауз. Траоре уби надеждите им за изравняване в 91-ата минута, като се измъкна от персоналния си пазач и прати в мрежата центрирането на Ет-Нури за 3:1

Нюкасъл изпусна победата у дома с Уотфорд заради гол на Жоао Педро в 88-ата минута. Домакините имаха по-голямо надмощие в големи периоди от мача и откриха напълно заслужено резултата след блестящ пробив и отсечен изстрел на Ален Сен-Максимен, който наказа грешка на Джереми Нгакия.

След като Джошуа Кинг и Муса Сисоко изпортиха възможности за гостуващите „стършели“, тежката дума за 1:1 имаше Жоао Педро, който смълча публиката на „Сейнт Джемсис Парк“ 2 мин. Преди края.