0

Г ерманският халф Месут Йозил продължава да витае в съблекалнята на Арсенал, въпреки, че напусна „топчиите“ преди 2 години за Фенербахче, а сега рита за Башакшехир. Световният шампион с Бундестима от 2014 г. Се е върнал на „Емирейтс“ като превъплъщение на легендарния бос на Ferrari Енцо Ферари. 

Изумителната прилика Йозил – Енцо Ферари бе забелязана от феновете на Арсенал след като новият нападател Габриел Жезус подари писалка Mont Blanc на съотборника си Букайо Сака. Тя бе с неговото име, и тъй като е ограничена серия Ferrari Mont Blanc, в луксозната опаковка бе грейнал Енцо Ферари на черно бяла снимка.

Което взриви фенските форуми на „артилеристите“ заради приликата, като мнозина обявиха, че Месут Йозил е съвременно превъплъщение на Енцо Ферари, тъй като е роден броени седмици след смъртта на италианската легенда.

Заваляха и шегите как звездата на Башакшехир все още обитава съблекалнята на Арсенал, и дори бе припомнен неговия победен гол за 3:2 срещу Лудогорец в Разград в групите на ШЛ през 2016 г. „Никога няма да забравим как Енцо Ферари положи всички защитници на земята и вкара онзи късен победен гол срещу Лудогорец!“.

През есента на 2016 г. в групите на ШЛ именно Йозил вкара в 88-ата мин. срещу Лудогорец, с което подпечата обрат 3:2 от 0:2 ("орлите" поведоха с голове на Кафу и Кешерю до 15-ата мин.).