0

Х ърватският полузащитник на испанския футболен гранд Реал Мадрид Лука Модрич е поредният футболист на кралския клуб, който напуска в посока Саудитска Арабия. Според испанският сайт OKDiario халфът е получил оферта от отбор от Саудитска Арабия за сумата 120 милиона евро. Името на отбора не се споменава, но се знае, че е предложил на Модрид тригодишен договор. След полученото предложение хърватинът е информирал ръководството на Реал Мадрид за желанието си да напусне клуба. Договорът му с испанския тим е до 30 юни 2023 година.

37-годишният Модрич е в Реал Мадрид от лятото на 2012 година. За клуба той има 487 мача, в които е отбелязал 37 гола и е направил 77 асистенции. С тима хърватинът спечели Шампионската лига и Световното клубно първенство по пет пъти, Суперкупата на Испания и Суперкупата на УЕФА четири пъти, три пъти испанското първенство и два пъти Купата на Испания. През 2018 година той получи "Златната топка", а също така беше избран за най-добър играч на годината от ФИФА.

За националния отбор на Хърватия Модрич има 23 гола и 25 асистенции за 164 мача. По брой изиграни срещи полузащитникът е рекордьор в историята на представителния тим. Заедно с Хърватия той спечели сребърен медал на Световното първенство в Русия 2018 и бронз на Мондиал 2022 в Катар. Ден по-рано и голямата звезда на Реал Мадрид Карим Бензема обяви, че напуска клуба, заради оферта от 100 милиона евро от клуб от Саудитска Арабия.