0

Р еал Мадрид се приближава все повече до привличането на Килиан Мбапе. "Кралския клуб" е постигнал споразумение с френския нападател за заплатата му, твърди трансферният гуру Фабрицио Романо. 

Двете страни преговарят от началото на годината, когато 25-годишният футболист влезе в последните шест месеца от договора си с ПСЖ.

Информацията гласи, че възнаграждението на Мбапе на "Бернабеу" ще бъде подобно на това, което взимат другите две звезди в отбора Винисиус и Джуд Белингам.

Очаква се Килиан Мбапе да премине в Реал Мадрид като свободен агент през лятото. Вече стана ясно, че той обявил на ПСЖ, че няма да подпише нов договор с клуба. Фабрицио Романо наскоро писа, че единственият клуб, с който преговаря французина, са "кралете".

Авторитетното френско издание L`Equipe пък публикува заплатите на играчите от местната футболна Лига 1. Очаквано, най-добре платен е Мбапе с 6 милиона евро на месец, а в топ 10 по месечни възнаграждения място намират само играчи на ПСЖ. 

Втората позиция се поделя от нападателя Усман Дембеле и защитника Маркиньос, чиято заплата е 1,120 милиона евро.

В един от традиционните клубове – Монако, най-добре платен е капитанът Висам Бен Йедер - 650 000 евро. За справка в един от по-скромните отбори - Льо Авър най-голямо възнаграждение от 105 000 евро прибира Мохамед Байо.