0

Р екордна публика от 27 642 зрители се събра на "Дигнити Хелт Спортс Парк" в Карсън (Калифорния) в САЩ, за да види Лионел Меси и получи това, за което бе платила, пише агенция ДПА.

Меси реализира изравнителното попадение за своя Интер Маями при гостуването на Лос Анджелис Галакси във втората минута на добавеното време. Срещата бе втора за Интер Маями и първа за Лос Анджелис Галакси от новия сезон в американската Мейджър Лийг Сокър и завърши при равенство 1:1.

Меси и бившият му съотборник в Барселона Жорди Алба комбинираха за изравнителния гол, след като преди това в 75-ата минута сърбинът Деян Йовелич даде преднина на домакините.

Друг бивш футболист на Барселона пропусна дузпа за Лос Анджелис Галакси в 13-ата минута, а в 88-ата домакините останаха с човек по-малко след втория жълт и съответно червен картон за американеца Марко Делгадо. Испанецът Пуч пропусна още една възможност да се разпише за Галакси в 29-ата минута, а първият шанс за гостите от Маями бе в 30-ата минута, когато Меси не успя да преодолее вратаря Джон МакКарти.

В следващия си двубой Интер Маями ще бъде домакин на Орландо Сити на 2 март.

Източник БТА