0

В торият треньор на Тотнъм Кристиан Стелини поднесе извинение на феновете на „шпорите“ за резила 0:1 като гости на втородивизионния Шефилд Юнайтед. „Ако не можеш да биеш в такъв мач, значи нещо не е наред, и днес с нашата енергия не успяхме да затрудним особено съперника“, каза Стелини след гостуването.

Течеше 79-ата мин., когато резервата на домакините Ндиайе отвя двама бранители на Тотнъм и препарира вратаря на гостите с нисък удар. „Мога само да се извиня за нашето представяне на феновете, те заслужават много повече от това“, завърши Стелини.

За четвъртфинала с възкръсване в последните 13 мин. Се класира Манчестър Юнайтед, който до 77-ата мин. Падаше от Уест Хем на „Олд Трафорд“ с 0:1. 

„Чуковете“ удариха първи – в началото на втората част мощна тупалка на Саид Бенрахма се заби в горния ъгъл покрай вратаря Де Хеа. Играчите на домакините Далот и Антони спряха, като помислиха, че топката е в аут. Това остави време на Бенрахма да си нагласи топката и да вкара.

И вторият гол в мача бе на играч на Уест Хем, но в неправилната врата – в 77-ата мин. Найеф Агерд, натиснат във въздуха от мощния Вегхорст, си вкара автогол за 1:1 след корнер на Бруно Фернандеш.

Дойде 90-ата мин., когато се задаваха продължения, и младото аржентинско чудо на „червените дяволи“ Гарначо спря хладнокръвно топката в пеналта и с десния крак я прати в далечния ъгъл на вратаря Ареола за 2:1. Остана време и за трети гол за Ман Юнайтед, вкаран от бразилския халф Фред в добавеното време.

В другите два мача в сряда вечерта Саутхемптън падна 1:2 от Гримзби у дома, а Бърнли победи 1:0 вкъщи Флитууд.

Жребият за 1/4-финалите: Maнчестър Сити – Бърнли, Манчестър Юнайтед – Фулъм, Брайтън – Гримзби Таун, Шефилд Юнайтед – Блекбърн Роувърс.