0

К ристиано Роналдо си каза всичко. След четири дни на експлозивни изявления, програмата „Пиърс Морган без цензура“ публикува този четвъртък последната част от ексклузивното интервю с португалския играч. То отново даде много заглавия, въпреки че едно се открояваше над останалите, когато Морган му предложи сценарий: “Дали ще се пенсионирам, ако спечеля Световната купа? Да, пенсионирам се, 100%.”

Но няколко минути по-късно той уточни, че иска да играе поне още 3 г., „докато стана на 40“.

Той не се вижда повече в Манчестър Юнайтед след световното първенство. „След Световното първенство вероятно ще е добре за Юнайтед и за мен да започнем нова глава. Вероятно вече няма да бъда в Юнайтед след изтичането на договора ми. Трудно е да се каже, че няма да се върна в Юнайтед. Но както казах, феновете ще бъдат в сърцето ми“.

През лятото Роналдо е предпочел да остане в Юнайтед вместо да приеме умопомрачителна оферта от Саудитска Арабия.

„Офертата на Саудитска Арабия за 300 милиона евро е вярна. Беше трудно, но си мислех, че съм щастлив тук”, сподели Роналдо, като добави, че е имал повече от едно предложение.

„Не бяха много, но получих предложения. Бях щастлив, мотивиран тук [в Манчестър], но те продължаваха да повтарят, че не ме искат... и директорите [на други отбори] лъжеха, че са ме отхвърлили.

Това лято не се чувствах комфортно, пресата се съмняваше в професионализма ми. Това ме накара да се почувствам много тъжен, защото в кариерата си винаги съм бил професионалист и затова издържах толкова дълго“, изтъкна португалецът.

„Изглеждам като черната овца, дори в отбора на Португалия. Изглеждам като някой лош тип, затова давам това интервю. Това, което те казаха през последните три-четири месеца, са глупости”, отбеляза Роналдо, като се спря и на новия треньор на Юнайтед Ерик тен Хаг.

„Tен Хаг не се отнася еднакво с всички играчи. Случиха се и други неща, които хората не знаят, но отношението с треньора не е добро. Не мисля, че ми показва уважението, което заслужавам. Когато не ме взе срещу Сити и каза, че е от уважение? Оправдания, а на тях краката са къси. Съжалявам, че напуснах "Олд Трафорд" рано, но в същото време мениджърът ме провокира. Затова казвам, че не го уважавам, защото той не ме уважава”, за пореден път нападна прекия си шеф Роналдо.

За предстоящото световно първенство в Катар Кристиано се чувства в добра форма. „Говорят, че трябвало да се проведе другаде, но трябваше да го кажат преди. Трябва да се фокусираме върху футбола. Виждам един добър турнир, честно казано. Катар е готов”, каза Роналдо.

Запитан за отношението си към своя най-голям съперник за най-добър в света от своето поколение - Лео Меси, Кристиано се изказа ласкаво за Бълхата: "Той е като съотборник, заради начина, по който показва уважението си. Може би е най-добрият, когото съм виждал да играе, заедно със Зидан“.