0

Д ва от фаворитите за трофея в Лига Европа - Барселона и Манчестър Юнайтед, ще се изправят един срещу друг в елиминационните плейофи на турнира. Това определи тегленият днес жребий за тази фаза на надпреварата. Така ще станем свидетели на повторение на финалите в Шампионската лига през 2009-а и 2011-а, като и в двата случая каталунците надделяха. Този път обаче те ще бъдат без Лионел Меси в състава си, но с Роберт Левандовски, а “червените дяволи” ще могат да разчитат на Кристиано Роналдо, който много пъти е играл на “Камп Ноу”, най-вече с екипа на големия съперник Реал Мадрид.

Друг основен претендент за трофея - Ювентус, изтегли добър жребий, който го противопостави на Нант. Рекордьорът по титли в Лига Европа Севиля пък ще трябва да елиминира ПСВ Айндховен. Другият нидерландски гранд Аякс ще премери сили с Унион Берлин, а настоящият шампион в Лигата на конференциите Рома, който елиминира Лудогорец, ще се съревновава с РБ Залцбург. Останалите три изтеглени двойки са: Спортинг Лисабон - Мидтиланд, Шахтьор Донецк - Рен и Леверкузен - Монако.

За осминафиналите директно се класираха победителите в групите в Лига Европа: Бетис, Роял Юнион СЖ, Фрайбург, Ференцварош, Реал Сосиедад, Фейенорд, Арсенал и Фенербахче, които на 24 февруари ще разберат опонентите си за тази фаза сред отборите, спечелили плейофните си двойки.

Жребий за 1/16-финалите в Лига Европа:

Барселона - Манчестър Юнайтед

Ювентус - Нант

Спортинг Лисабон - Мидтиланд

Шахтьор Донецк - Рен

Аякс - Унион Берлин

Байер Леверкузен - Монако

Севиля - ПСВ Айндховен

РБ Залцбург - Рома