0

Н яма да има „Последен танц“ (The Last Dance), както бе продаден на световните телевизии и медии мачът между отборите на Лео Меси (Интер Маями) и Кристиано Роналдо (Ал Насър) в Рияд, Саудитска Арабия. 

Мачът от турнира в Рияд се игра, като Ал Насър без Кристиано, който гледаше от ложата, размаза 6:0 Интер Маями. Меси влезе като резерва в 82-ата мин., игра няколко пъти с топката, колкото да предизвика скандирания от публиката "Меси! Меси!". 

Силно разочарование обзе зрителите на Kingdom Arena в Рияд, когато разбраха, че двете футболни легенди няма да играят. Но отсъствието на двамата най-велики играчи от последното десетилетие беше провал за спонсорите на мача, телевизиите, платили солидно, за да излъчат двубоя, и всички онези, които се надяваха да се насладят на „Последния танц“, съобщи „Ас“.

Треньорът на Ал Насър Луиш Кащро още вчера обяви, че Роналдо още изпитва болки в бедрото, заради които е аут от отбора от седмици.  
А за липсата на Меси се разбра в деня на мача в последния момент.
Според аржентинските медии номер 10 на Интер Маями е почувствал дискомфорт след първия мач от азиатското турне срещу Ал Хилал (4:3 за саудитците с гол от дузпа на Меси) и след  ядрено-магнитен резонанс, Тата Мартино, треньор на тима от Маями, е решил да не рискува по-тежка контузия и не го пусна титуляр.

Все пак съставът на Интер не е безинтересен в присъствието на други големи имена от славния тим на Барса като Луис Суарес, Жорди Алба и Серхио Бускетс. Самият Меси бе в групата и седна на скамейката, като в 70-ата мин. дори излезе да загрява, а феновете веднага започнаха да скандират "Меси! Меси!"

Иначе на терена Ал-Насър размаза Интер Маями, като Кристиано Роналдо ликуваше след всеки гол в ложата на стадиона. Още в третата минута Отавиньо откри за саудитците, в 9-ата Талиска удвои, в 11-ата Лапорт направи 3:0 за Ал Насър, както и завърши полувремето. След почивката отново Талиска се разписа - този път от дузпа в 50-ата мин., а Мохамед Маран направи резултата още по-унизителен за американците с гол в 67-ата мин. за 5:0.

В 76-ата Андерсон Талиска вкара топката в мрежата на Интер за шести път, но се наложи ВАР-системата да проверява дали е бил в положение на засада. В крайна сметка голът бе зачетен - 6:0 за Ал Насър и хеттрик за Талиска.

При този резултат в игра влезе Лионел Меси в 82-ата мин., а когато в 86-ата за пръв път пое топката, феновете отново започнаха да го поощряват със скандирания.

Така с две загуби - 3:4 и 0:6, съответно от Ал Хилал и Ал Насър, приключи турнето на Интер Маями на Меси в Саудитска Арабия.