0

М анчестър Сити се спъна при гостуването си на Нотингам Форест и завърши наравно 1:1 в мач от 24-ия кръг на Висшата лига. По този начин „гражданите“ пропуснаха да се върнат на върха във Висшата лига, където отново е Арсенал след успеха над Астън Вила.

Отборът на Пеп Гуардиола има 52 точки, с две по-малко от „артилеристите“. Нотингам е 14-и във временното класиране с 24.

Манчестър Сити излезе напред в резултата в 42-рата минута. Грийлиш намери Бернардо Силва, който бе забравен на границата на наказателното поле и с мощен шут под напречната греда даде аванс на гостите.

Противно на всякаква логика Форест стигна до изравнително попадение в 84-ата минута с първия си точен удар в мача. Крис Ууд бе изведен на отлична позиция и по трева прати топката в мрежата за 1:1. След триминутно преразглеждане с ВАР голът бе признат, с което бе оформен и крайният резултат.

В друг мач от кръга Челси отстъпи от Саутхемптън с 0:1 на „Стамфорд Бридж“. Единственото попадение в срещата бе дело на Джеймс Уорд-Праус от пряк свободен удар в края на първото полувреме. 

Така проблемите на „сините“ се задълбочиха, а на този етап достигането до зоната, даваща право на участие в евротурнирите, остава мираж.