0

П СЖ победи с 1:0 срещу Рен в мача от 24-ия кръг на френския шампионат на стадион "Парк де Пренс". Агитката на домакините, враждебна към спортния директор Леонардо, се настани на трибуните чак в 25-ата мин., като със скандирания и плакати "Леонардо, не е ли време да се махаш?" създадоха странна обстановка, която съвсем не бе вдъхновяваща за любимците им. 

В началото на второто полувреме нападателят Килиан Мбапе откри резултата. Въпреки това, след гледане на повторението, голът беше отменен, фиксирайки офсайд.

ПСЖ излъга Рен 1:0 в 93-ата мин. с единствения си точен удар в мача
ПСЖ Рен ПСЖ Рен ПСЖ Рен
24

Треньорът на ПСЖ Почетино засили атаката с пускането на двамата си аржентински сънародници Ди Мария (66-а мин.) и Мауро Икарди (83), но бретонците се бранеха успешно. 

Мачът отиваше към равен, но в третата минута от добавеното от рефера време Лионел Меси извъртя страхотен пас към Мбапе, който се разписа победно. Статистиката показа, че това е бил единственият точен удар за парижани във вратата на Рен от общо 12 изстрела за целия мач.

На вратата на бретонския тим пазеше 19-годишният турски вратар Доган Алемдар, за когото това бе едва пети мач в шампионата на Франция. Основният вратар на тима Алфред Гомис тренира за пръв път едва в четвъртък след завръщането си от Купата на африканските нации, затова бе оставен на пейката, а първата му резерва Ромен Сален беше контузен.

ПСЖ оглавява класирането в Лига 1 с 59 точки от 24 мача (15 мача без загуба), втори е Олимпик Марсилия с 43 т. от 23 мача. Рен остава на 5-то място.