0

З вездата на Ливърпул Мохамед Салах временно преустанови преговорите за нов договор с клуба, след като иска да се концентрира върху оставащата част от сезона. Мърсисайдци отдавна водят разговори с египтянина, чийто контракт изтича през лятото на 2023 година, но до момента удрят на камък в опитите си да го убедят да остане на „Анфийлд“.

„Има много детайли, които хората не знаят. Не искам да бъда егоист и да привличам вниманието към себе си, когато сме в най-важната част от сезона. Не мога да кажа „да“ или „не“, но споменах многократно в миналото какво искам. Не мога да се впусна в подробности, защото ситуацията е много деликатна. В този момент е важно отборът да остане сплотен и да продължим с победите. Фокусиран съм изцяло върху представянето си на терена. Ще опитам всячески да помогна на тима със спечелването на трофеи и след това ще видим какво ще се случи“, заяви Салах в интервю за „Скай Спортс“.

Нападателят е водещ голмайстор във Висшата лига с 20 гола, но според него Манчестър Сити е фаворит в голямото дерби на 32-ия кръг. „Гражданите“ имат точка преднина в класирането и са домакини, които по думите на Салах е голямо предимство толкова близо преди края на сезона. „Те са с точка по-напред и играят у дома, което им дава преимущество. Ние обаче сме опитен отбор и знаем как да играе в такъв тип мачове. Най-важното за нас е да не загуби, но в никакъв случай няма да излезем за равенство“, допълни Салах. „Головете не са от съществено значение за мен. Най-важното е отборът да продължи да печели. Целта е да спечелим Висшата лига и Шампионската лига. Другото ще последва“, убеден е египтянинът.