0

С аутхемптън прекъсна серия от 12 поредни победи на Манчестър Сити, като извоюва бойко равенство 1:1 вкъщи срещу лидера във Висшата лига. „Гражданите“ остават с 12 точки аванс пред втория Ливърпул, който е с 2 мача по-малко от тима на Гуардиола.

Уокър-Питърс откри за „светците“ още в седмата минута, но и това не успя да разбуди ленивите гости, които подтичваха ходом през първото полувреме.

Сити не превключи на кой знае колко по-висока скорост на подаванията и след почивката, но все пак успя да изравни с гол с глава на защитника Лапорт в 65-ата мин.

Саутхемптън действаше самоотвержено и интелигентно в защита, веднъж гол на албанеца Броя бе отменен заради засада (23-а мин.), а половин час по-късно той уцели греда от чудесна ситуация.

Но пропуските на Ман Сити бяха далеч повече – греди удариха Родри (59), Де Бройне (70), Жезус (72), а между 75-ата и 80-та мин. ВАР спаси „светците“ от дузпа и червен картон на Армстронг, които изглеждаха безспорни.

В сайта на Манчестър Сити предпочетоха да наблегнат на положителното  в мача - спечелената точка, която се оказа №500 за клуба във Висшата лига под ръководството на Пеп Гуардиола.

51-годишният каталунец пое "гражданите" през 2016 года. Под негово ръководство Манчестър Сити стана 3 пъти шампион на Висшата лига, спечели 3 пъти Купата на Футболната асоциация, 4 пъти Купата на лигата и два пъти Суперкупата на Англия. Пеп класира отбора за пръв път на финала на Шампионската лига, който загуби срещу Челси.