0

А вторитетът на бившия мениджър на Челси Томас Тухел паднал до нулата заради сексуалния му живот, станал любима тема за клюки сред звездите в съблекалнята, разкрива „Сън“. Зад гърба му звездите коментирали неговия развод със съпругата му Сиси след 13-годишен брак, и хлътването му по 35-годишната бразилка Натали Макс, майка на две деца.

От този момент връзката му с отбора била прекъсната, а това се отразило фатално на резултатите, за което новите собственици, начело с Тод Бойли, били готови да го уволнят още преди резила с Динамо в Загреб в ШЛ (0:1).

Въпреки, че Тухел изведе за 20 месеца Челси до победа в Шампионската лига, и донесе още 2 трофея за клубната витрина, „представите за него са се променили“ в очите на футболистите.

Клюките за лятната му ваканция с новата любов Натали в Сардиния през юли, където бяха снимани на романтична разходка с яхта по залез слънце и отседнаха във вила за 20 000 паунда на вечер, унищожиха респекта на играчите към него, съобщи източник на „Сън“: „Той вече не беше предишният гений, беше труден характер, чиито изисквания не винаги бяха ясни. Редица играчи настръхнаха срещу него, защото той им нямаше доверие“.

В крайна сметка Тухел бе уволнен със солидна компенсация от 13 милиона паунда (15 милиона евро). 

Според Би Би Си клубното ръководство ще назначи на мястото му мениджъра на Брайтън Греъм Потър, с когото вече е постигнато устно съгласие, като за него  ще бъде изплатена неустойка от 16 милиона паунда на досегашния му отбор. Специалистът е бил в базата на „сините” от Лондон в четвъртък сутрин, но не е водил заниманието на тима. Очаква се Потър да изведе Челси в мача с Фулъм в събота.

Освен с Потър, новият собственик на клуба Тод Бойли е имал и разговори с Маурисио Почетино, както и с наставника на Спортинг Лисабон – Рубен Аморим.