0

Л идерът в класирането Арсенал постигна 20-а победа за сезона, след като спечели с 3:2 срещу гостуващия Борнемут в среща от 26-ия кръг на Висшата лига. 

"Артилеристите" направиха обрат от 0:2 и стигнаха до успеха с гол на Рийс Нелсън в седмата минута на добавеното време.

Филип Билинг от Борнемут вкара един от най-бързите голове във Висшата лига, за да изведе отбора си напред в резултата. Борещият се за спасение тим на Борнемут предприе дързък рейд отдясно веднага след началния удар и топката беше подадена на Билинг, който я вкара в мрежата.

Системата за времеизмерване "Opta" за мачовете във Висшата лига отчете попадението в 9,11 секунда, което го прави второто най-бързо изобщо в елитното първенство на Англия.

Най-бързият гол, отбелязан някога във Висшата лига, е на Шейн Лонг в 7,69 секунда след началния удар за Саутхемптън срещу Уотфорд през 2019 година.

Маркос Сенеси покачи на 2:0 за гостите в 57-ата минута.

След това Арсенал подобри играта си и успя да стигне до три безответни попадения. Томас Партей намали изоставането на домакините след час игра, Бен Уайт направи 2:2 в 70-ата минута, a страхотен удар на резервата Рийс Нелсън седем минути след началото на добавеното време подпечата победата на Арсенал.

"Артилеристите" са начело в класирането с 63 точки, на пет точки от шампиона Манчестър Сити. Борнемут е на 19-а позиция с 21 точки.

В друг мач от кръга Челси победи Лийдс с 1:0. Единственото попадение беше дело на френския защитник Уесли Фофана, който се разписа с удар с глава в 53-ата минута.

Това е първа победа от 15 януари насам за отбора на Греъм Потър, който беше принуден да се защитава доста през второто полувреме, докато Лийдс търсеше изравняване на резултата.

Челси остава на десета позиция в класирането на Висшата лига с 34 точки=