0

Р еал Мадрид представи преди няколко часа последното си ново попълнение – Антонио Рюдигер. По този случай близкото до „Сантяго Бернабеу“ издание „АС“ разкри 6 тайни от живота на германския защитник.

ТЕЖКО ДЕТСТВО
Той е син на афро-германски баща и майка от Сиера Леоне. Тя трябваше да избяга от войната, която опустоши Сиера Леоне през 90-те години на миналия век. Израснал е в Берлин-Нойкьолн, имигрантски квартал в столицата. На семейството му липсваха средства, но правеха всичко възможно за детето си; По този начин и след като спестиха пари, те успяха да му подарят фланелка на Джордж Уеа - неговият идол от детството - с която тренира през повечето дни. Той винаги посочва събитие, което го е белязало особено: майка му веднъж не могла да му даде пари, за да отиде на екскурзия със съучениците си. „Мамо, един ден цялата тази жертва ще си струва“, каза й той след като стана част от школата на Борусия Дортмунд. Обещание, което нито той, нито тя забравят.

ПРЯКОРЪТ МУ Е „РАМБО“
Характерът му е различен на и извън терена. Защото далеч от футбола е приятелски настроен, но вътре в играта се превръща във футболист, който няма милост. Още от дете му казват „Рамбо“ заради прекомерната твърдост, с която е играл още от малък.

БРАТ МУ Е НЕГОВ МЕНИДЖЪР
Въпреки че Меси има баща си като агент, а Икарди – съпругата си Уанда Нара, Рюдигер е решил, че преговорите му трябва да се водят от собствения му брат. Това е Сар Сенесие. Той също беше футболист, но днес е посветен изключително на своя брат. Той премина през Хофенхайм, но по-голямата част от кариерата му премина в Борусия Дортмунд, където изигра повече от 110 мача между първия отбор и дублиращия. Рюдигер е най-малкото дете в обширно семейство: той има четири сестри и един брат.

ЖЕРТВА НА РАСИЗЪМ
Когато Антонио е бил на осем години, той се опитал да помогне на възрастна жена да носи няколко торби с храна. Когато отишъл да ги вземе, дамата го погледнала с уплашено лице – както той самият разказва – помислила си, че ще я ограби и започнала да крещи за помощ. В Италия той също претърпя расистки скандали, по-специално в дербито между неговия Рома и Лацио, където към него се носеха всякакви обиди и викове. Неговият съотборник Даниеле де Роси отиде при него в съблекалнята, за да го подкрепи, нещо, което той много цени.

ПЕПЕ Е НЕГОВИЯТ ИДОЛ
Въпреки че в детството си особено се възхищаваше на Джордж Уеа, този, който го мотивираше най-много беше Пепе. Той призна това в интервю наскоро: „Ако можехте да изберете някой централен защитник в цялата история на футбола, с когото бихте избрали?“, попита интервюиращият. „Бих играл с Пепе“ , отвърна Рюдигер. „Харесва ми начина, по който играе. Той винаги стига до краен предел и понякога дори е надмотивиран. Някои го помнят само като „агресивен”, но той има страхотни качества...”.

ЛИДЕР НА НПО
Преди няколко години той изпълни една от житейските си мечти: да отвори неправителствена организация, която да помага на най-нуждаещите се в Сиера Леоне. Целта му е да се осигурят икономически ресурси за образование, равенство и инфраструктура. По време на пандемията, например, той дойде да ръководи дарение от 60 000 маски, кампания, в която си сътрудничиха други футболисти като Жиру и Йозил и която беше водена от неговата фондация, наречена с неговото име.