0

П резидентът на Реал Мадрид Флорентино Перес изуми футболна Европа. Той коментира възможният трансфер на полския нападател Роберт Левандовски в големия съперник Барселона. Левандовски има договор с Байерн Мюнхен до лятото на 2023 година, но иска да напусне, недоволен от отношението. Барселона е фаворит за подписа му, но все още няма нищо официално. 

"Аз не съм спортен директор на Барселона, но той може да подпише. Разбира се, Роберт е много добър футболист. Ще бъде добре да премине в Барселона. Колкото по-силни Барселона и Реал Мадрид имаме, толкова повече се вдига нивото на Ла Лига и това е добре за всички", коментира Перес, цитиран от “Спорт”. 

Босът на мадридчани говори и за проекта за Суперлигата, който беше блокиран от УЕФА със заплахи от изключване от евротурнирите и националните първенства. 

"Разбира се, Суперлигата е жива. Сега въпросът се разглежда от съда в Люксембург и чакаме решение. Смятаме, че имаме право в рамките на Европа да организираме състезание помежду си. В момента УЕФА е монополист", каза по този повод Перес. 

Проектът за Суперлигата беше анонсиран с участието на 12 европейски топ клуба - Реал Мадрид, Барселона, Атлетико Мадрид, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Ливърпул, Челси, Арсенал, Тотнъм, Ювентус, Интер и Милан.