0

Т отнъм спечели с минималното 1:0 срещу третодивизионния Портсмут в среща от трети кръг на ФА Къп и се класира за 1/16-финалите.

Разликата направи капитанът Хари Кейн, който вкара единствения гол в мача в началото на второто полувреме.

„Шпорите“ не показаха бляскава игра и стигнаха трудно до крайния успех. При евентуално равенство, щеше да има преиграване – нещо, което мениджърът на им Антонио Конте искаше да избегне на всяка цена с оглед натоварената програма на тима.

В началото на втората част Тотнъм вдигна оборотите и бързо стигна до гол. В 49-ата минута Емерсон Роял беше намерен на далечната греда. Той стреля с глава, но топката се отби в дясната греда и попадна в ръцете на вратаря.

Секунди по-късно „шпорите“ вкараха за 1:0. Хари Кейн направи двойно с Райън Сесеньон, след което се разписа с много добър удар от границата на наказателното поле. Това беше единственият точен удар за домакините от началото на мача, който обаче се оказа достатъчен за крайния успех.

В друг мач от ФА Къп Лестър постигна победа с 1:0 като гост на Джилингам. Келечи Ихеаначо се разписа в 56-ата минута, възползвайки се от подаване на Джейми Варди.

В други срещи от турнира Кристъл Палас загуби у дома от Саутхемптън с 1:2, Престън надви Хъдърсфилд с 3:1, а Рединг удари Уотфорд с 2:0.