0

Д нес ще се изиграе последният кръг от шампионския плейоф в гръцката Суперлига.

Три мача ще определят новия шампион, както и отборите, които ще играят в евротурнирите през следващия сезон.

Всяка от срещите ще е с огромен заряд, защото разликата в точките между замесените отбори е много малка.

В най-добра позиция е тимът на Кирил Десподов ПАОК, който е водач в класирането и с победа днес ще си гарантира златните медали.

На пръв поглед задачата на "черно-белите" изглежда лесна. Те се изправят срещу състава на Арис, който вече не се бори за нищо, освен за честта си. Това обаче е местно дерби на Солун и със сигурност възпитаниците на Апостолос Манциос ще направят всичко възможно, за да отнемат титлата от ръцете на големия си враг. 

В същото време в АЕК ще се надяват на грешна стъпка на ПАОК, за да го изместят от върха. Съставът от Атина изостава на 2 точки от солунчани, а днес е домакин на аутсайдера Ламия, така че се очаква да запише лесна победа.

Третата среща също е с огромен заряд и с не по-малко значение за крайното класиране.

Големите врагове Панатинайкос и Олимпиакос кръстоват шпаги в пряк сблъсък за 3-тото място в крайното класиране. В момента тази позиция държи Олимпиакос и има преднина от 3 точки. ПАО обаче ще опита да спечели днес и да измести вечния си съперник. Победата е важна както за престиж, така и заради факта, че въпросното 3-то място дава право на участие в Лигата на конференциите, докато отборът, останал на 4-тата позиция, няма да играе в Европа следващия сезон.