0

Н орич и Лийдс завършиха 0:0 в първия полуфинален плейофен двубой между двата отбора, които спорят за място във Висшата лига. Двата отбора играха предпазливо на „Кяроу Роуд“. Българският национал Илия Груев-младши стартира двубоя като титуляр за Лийдс и остана до самия му край. Халфът бе много деен за своя тим в средата на терена, като се отчете 90% успеваемост при своите подавания.

Двата отбора започнаха предпазливо двубоя, като никой не рискуваше в дебютните минути.

Първата опасна възможност се откри пред вратата на Илан Мелие в 15-ата минута, когато Джошуа Сарджънт се извиси над всички, за да засече центрирана топка в наказателното поле на Лийдс, но топката премина покрай десния страничен стълб.

Илия Груев в действие срещу Норич

 Илия Груев в действие срещу Норич
Getty images

Няколко минути по-късно Габриел Сара проби и стреля, но футболистът на Норич не успя да затрудни Илан Мелие.

Йоркширци успяха да пратят топката във вратата на своя опонент в 30-ата минута. Жуниор Фирпо прати топката във вратата на Норич след неразбирателство в отбраната на домакините, но след проверка на ситуацията с ВАР, голът не бе зачетен.

Първото чисто положение за второто полувреме отново бе пред вратата на Лийдс. Габриел Сара шутира, но не успя да намери очертанията на вратата.

В 57-ата минута Илия Груев проби и подаде надясно за Крисенсио Съмървил, чийто удар не представляваше проблем за Ангъс Гън.

Джейдън Антъни направи самостоятелен пробив в 82-рата минута, който завърши с удар, който обаче бе отразен от Гън.

След нулевото реми всичко ще се реши в реванша на „Еланд Роуд“, който е на 16 май от 22:00 българско време.