0

П ървата жена, която беше назначена за старши треньор на мъжки английски футболен отбор – Хана Дингли, беше уволнена от поста само след две седмици. Тя беше назначена да води Форест Грийн Роувърс от Лига 2 в началото на месеца след напускането на Дънкан Фъргюсън. Но днес тя научи, че е уволнена и мястото е дадено на Дейвид Хорсман.

Дингли, която има УЕФА Про треньорски лиценз, беше наясно, че е временен вариант. Освен това, тя е и единствената жена, която води юношески отбор в английски професионален клуб.

Хорсман пристига във Форест Грийн от Саутхемптън, където водеше втория отбор. Но докато се адаптира достатъчно, дамата ще води отбора в контролните срещи с Ковънтри Сити и Евертън U21, които са планирани през тази седмица.

„Благодарен съм на Хана, която удържа крепостта в нашия клуб докато ние правехме пълно преустройване на всички нива“, заяви собственикът на Форест Грийн Дейл Bинс.
"Въпреки че този път тя не получи най-високата длъжност, това несъмнено беше ценен опит и голяма стъпка в кариерата й", допълни шефът.

Форест Грийн завърши на последното 24-о място в третото ниво на английския футбол Лига 1 и от новия сезон стартира с домакинство на Салфорд Сити в Лига 2.