0

В алансиен става третата инвестиция на Sport Republic във футболен клуб, като се присъединява към английския Саутхемптън и турския Гьозтепе.

След като сключи окончателно споразумение с досегашните мажоритарни акционери, базираната в Лондон компания за спортни инвестиции Sport Republic завърши увеличението на капитала на френския футболен клуб Валансиен и стана неговият нов мажоритарен акционер. 

"Валансиен е страхотен футболен клуб с голям потенциал. Той има богата история, голяма и лоялна фенска маса, отличен стадион и тренировъчни съоръжения, както и една от най-добрите академии във Франция. Валансиен е не само привлекателен клуб сам по себе си, но и ще се впише добре в нашата група. Вълнуваме се да започнем работа и да приложим стратегиите си, за да реализираме пълния капацитет на клуба", коментира главният изпълнителен директор и съосновател на Sport Republic Расмус Анкерсен.

"Радваме се да видим тази инвестиция, след като работихме по нея дълго време. Френският клубен футбол е във възход и Валансиен има всички характеристики и инфраструктура, за да се превърне във водещ клуб. Предишната собственост създаде солидна основа, от която има допълнителен потенциал за растеж и развитие. Ще работим усилено и ще подкрепяме клуба с ресурси, за да постигнем това", допълни изпълнителният заместник-председател и съосновател на Sport Republic Хенрик Крафт.

"След дълго обмисляне на бъдещето на нашия клуб, Sport Republic бързо се утвърди като най-добрия нов мажоритарен акционер във Валансиен. Убеден съм, че Sport Republic има възможностите да продължи и ускори развитието на футболния клуб за постигането на най-амбициозните цели. Тяхната стратегия и желанието им да се включат в местния живот напълно ни убедиха в това, че уважават както историята на нашия клуб, така и работата, извършена през последните години. За мен ще бъде чест и голяма гордост да ръководя този толкова важен за нашата територия клуб в продължение на почти десетилетие, да го защитавам и да му позволя да разполага с основните активи, за да убеди Sport Republic да инвестира в него.

Скоро ще имам възможност да благодаря на всички прекрасни хора, с които имах огромното удоволствие да обменям опит и да работя. Те ще останат завинаги в паметта ми. Пожелавам на Sport Republic и разбира се на Валансиен всички успехи, които заслужават", сподели бившият мажоритарен акционер във футболния клуб Еди Здзеич.