0

П рактиката българските клубове да отлагат мачовете си от вътрешното първенство преди важни сблъсъци в Европа отдавна стана традиционна. Най-често я използва Лудогорец, който е и най-редовният ни участник в турнирите вече повече от десет години, пише днес в. "Мач Телеграф".

Полемиките доколко това е правилно и нормално сигурно няма да спрат скоро, като аргументи има и в двете посоки. Специални при „орлите“ като че ли необходимостта е най-малка, защото те разполагат от много години с най-дългата скамейка в България. И могат спокойно да изиграят два мача на вътрешната и международната сцена след като направят 11 промени в стартови състав без това да се усети. И когато правото на две отлагания вече е било изчерпано, често се е прибягвало и до този вариант.

Специално през този сезон Лудогорец отложи вече два свои мача от началото на първенството, макар вторият от тях – този през уикенда срещу Ботев да не се игра по желание на „канарчетата“. И тъй като Лудогорец дали по свое желание, дали по молба на съперника, а понякога и поради неизбежност най-често отлага мачовете си, е и най-подходящият клуб, при който да видим как това се отразява. И трябва да отчетем, че ако се съди по резултатите в Европа влияе много добре.

Целия материал четете в днешния брой на в. "Мач Телеграф"