0

Н якои като мен преглъщат жаби и стискат зъби, не останаха вече зъби. С тези думи треньорът на ЦСКА-София Стойчо Младенов описа състоянието си преди мача на „червените“ утре на ст. „Васил Левски“ с Рома на Жозе Моуриньо. Той е само за престиж, защото ЦСКА си осигури последно място в групата с 1 точка от 5 мача. Мачът е от 19:45 ч. на Националния стадион.

По-рано Младенов шокира и с друг емоционален изблик пред медиите след победата на отбора му над Локомотив София с 2:0 в Първа лига. Тогава той обвини за неуспехите на клуба реферите, Боби Михайлов, правителството и Лудогорец, за което БФС го санкционира с 4000 лв. глоба.

Преди Рома треньорът отново се оплака - този път за отсъстващи за мача играчи и за липсата на подкрепа от държавата към клуба, като изрази надежда за новото правителство. Той похвали собственика Гриша Ганчев: „Не успяха да ни затрият благодарение на сегашния собственик Гриша Ганчев. На Ботев и Локомотив (Пловдив) им дават достатъчно за два пирона да забият, на нас не дават, ние и не искаме! Просто да не ни се пречи.

Дано новото правителство, което трябва да се сфомира, промени това. В София на три от четирите отбора (с изключение на Левски – бел. ред.) не се е помагало нито веднъж. Неправдата е голяма, казвам го. Някои като мен преглъщат жаби и стискат зъби, не останаха вече зъби", каза Младенов, цитиран от gong.bg

За утрешния мач срещу римските „вълци“ треньорът каза: „Очакванията са да излезем, да се постараем и да извлечем максимума от този мач, за да спечелим трите точки.

Трябва да се справим. Проблемите са от първия ден, в който съм в ЦСКА. Проблем за това непостоянство са контузиите. Креативните халфове, от които имаме нужда, отсъстват. Трябва да се справим и без тях. Имаме достатъчно състезатели. Ще сглобим състав, с който да се противопоставим максимално на Рома.

Нямаме креативни халфове. Нито Кери, нито Варела могат да участват. Ще търсим друго поведение на терена с разпределение на определените задачи на всеки един. Вярвам, че ще се справим по-добре, отколкото в Рим.

Във всички мачове, в които участвахме, отборът излиза достатъчно мотивиран. Проблемът е, че резултатите са лоши. Като игра се представяме добре във всички мачове. В определени моменти дори в Рим, успяхме да надиграем Рома. Аз точно това поведение искам да видя и в утрешния мач и дано да не бъде 20 минути, а 90. Трябва да покажем постоянство, за да спечелим една или три точки срещу Рома“, пожела си треньорът.

Той обясни, че ЦСКА и Рома са отказали да тренират на „Васил Левски“ защото състоянието на терена е отчайващо. „Дано в следващите 24 часа да се постараят добре да почистят терена. Все пак става въпрос за международен мач.“

Стойчо Младенов нарече колегата си от Рома Жозе Моуриньо „много голямо име в световния футбол“. „Той винаги постига успехи, където и да отиде. Моуриньо е олицетворение за един професионалист от А до Я. Изпипва всичко до най-малките детайли. Извън стадиона е човечен, коректен и услужлив. Знам го от личен опит“, изтъкна Младенов, който направи име в португалския футбол след като напусна ЦСКА.