0

Ш аби Алонсо ще отхвърли офертата на Ливърпул, за да приеме тази на Байерн, твърди „Скай спортс Германия“.

И двата европейски гранда имат интерес към младия специалист, който в момента е най-горещото име сред треньорите. Той прави фурор с Байр, който е лидер в Бундеслигата и има смазващата преднина от 10 точки именно пред баварците, които са втори.

Юрген Клоп и Томас Тухел ще напуснат работата си през лятото, затова и Ливърпул и Байерн са в търсене на техен заместник. Алонсо, който игра за английския тим от 2004 до 2009 година, обаче изпитва страх от работата в клуба. Според него да бъде сравняван с Юрген Клоп крие прекалено висок риск, тъй като немецът спечели Шампионската лига, Висшата лига, Купата на Англия, два пъти Купата на лигата и световното клубно първенство начело на мърсисайдци. Далеч по-лесно пък би му било в Мюнхен, където Тухел този сезон се представя трагично.

Бившият испански национал вече е провел първи разговори с шефовете на най-титулувания клуб в Германия, за който той игра в последните три сезона от кариерата си. За да го наемат, баварците ще трябва да платят неустойка на Байер.