0

Н овият мениджър на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг е спечелил уважението на играчите си, като бягал наравно с тях в наказателна тренировка, разпоредена от самия него, съобщи „Мирър“.

Гологлавият нидерландец заповядал да бягат 13 километра в жегата след резила срещу Брентфорд с 0:4.

Тен Хаг бе крайно недоволен от липсата на желание и воля у играчите при поражението от лондончани миналата събота, заради което на следващия ден ги накара да пробягат на тренировка 13 километра в един от най-горещите дни във Великобритания за това лято. 

Защо 13 километра? Защото толкова повече пробягаха играчите на Брентфорд при боя над „червените дяволи“ във втория кръг.

Според журналиста от "Мирър" Саймън Мълок, когато са разбрали какво ще трябва да правят, милионерите от Юнайтед побеснели, но малко по-късно негодуванието им е преминало във възхищение, тъй като и самият Тен Хаг е пробягал дистанцията на станалата вече прословута тренировка.

52-годишният нидерландец е имал сериозни трудности да покрие дистанцията редом до далеч по-младите и тренирани професионалисти, но не се е отказал, което още по-силно впечатлило играчите му.

"Тен Хаг знаеше, че трябва да покаже, че той също носи отговорност за случилото се. Това бе тежка тренировка за играчите, но много по-тежка за него и така Ерик успя да впечатли всички", заявя източникът на "Мирър".

Усилията на Тен Хаг дадоха резултат и Манчестър Юнайтед изглеждаше преобразен като игра, но най-вече като настройка и хъс в дербито с Ливърпул в понеделник. 

След 2 поредни загуби червените дяволи" влязоха в мача като абсолютен аутсайдер според букмейкърите, но въпреки това успяха да спечелят с 2:1. За Тен Хаг това бе първа победа в официален мач като наставник на тима.