0

С тарши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти  говори с медиите в пресцентъра на стадион "Стад Пиер-Мороа" и анализира сблъсъка между Лил и неговия отбор от втория кръг на Шампионската лига. Опитният италиански специалист изглеждаше изненадан, но опита да запази самообладание и да обясни какво се е случило.

"Не сме свикнали да губим, но съперникът заслужи победата. Лил спечели повече единоборства на терена от нас. Съперникът беше по-силен от нас и трябва да го приемем. Но също така е важно да започнем да се учим от грешките си. След предишното поражение мисля, че успяхме да си извадим поуките. Мисля, че е добър урок, който ще ни направи по-силни", започна италианският специалист.

След това го попитаха защо отговаря на въпросите умислено и без обичайната енергия, на което той отговори: "Тъгата идва от впечатлението на отбора, че не беше добър мач. Това е спорт и можеш да загубиш, но ние не се представихме добре като ниво на футбола. Това ме тревожи най-много, но имаме всички ресурси да се поучим от това поражение и да се справим по-добре следващите двубои. Но трябва бързо да коригираме нещата, защото имаме нов мач в събота”.

"Аз винаги съм честен и днес също съм такъв. Критиките за тази среща са справедливи, правилни и трябва да ги приемем, защото са реални. Не се представихме добре. Когато миналата година загубихме дербито с Барселона имаше критики, но и голяма реакция от нашия отбор. И се надявам, че това положение също ще провокира едно голямо събуждане", продължи легендата.

"За щастие не се случва много често противникът да е по-добър от нас. Ако погледнете ситуациите, към края на мача бяхме доминиращи, имахме си положенията поне да стигнем до равенство, но категорично не заслужавахме да спечелим", завърши Анчелоти.

Сега Реал Мадрид продължава в единната групова фаза на Шампионската лига с 3 точки, спечелени от победата над Щутгарт (3:1) на 17-и септември. След паузата за националните отбори Шампионската лига се завръща в календара на 22-ри октомври и белите от Мадрид ще бъдат домакини на друг германски отбор, когото обаче познават много добре – Борусия Дортмунд, пише БТА.