0

С пряганият за нов треньор на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг заяви, че в момента е фокусиран върху работата си в Аякс, но „нещата може да се променят от ден на ден“. Според английските медии именно Тен Хаг е фаворит за треньор на „червените дяволи“. В момента тимът е воден от временния мениджър Ралф Рангник, който от лятото обаче ще остане като консултант.

„Фокусът ми е само върху Аякс, но във футбола никога не се знае. Не искам да отричам нищо. В момента съм на работа в Аякс, имаме 8 мача до края на сезона и имам нужда от цялата си енергия за това. Всичко друго ще е разсейване. Знам, че всичко във футбола може да се промени от един ден до следващия. Ако в някакъв момент реша каква ще е следващата ми стъпка, надявам се хората тук да разберат“, каза Тен Хаг пред германския сайт Sport1. 

Попитан дали наистина е водил преговори с Юнайтед, Тен Хаг отговори: „Всички в тази индустрия се познават. Винаги има разговори с представители на други клубове, това е нормално. Манчестър Юнайтед е страхотен клуб със страхотни фенове, но мога да повторя: цялото ми внимание е насочено към Аякс.“

Междувременно, мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола смята Тен Хаг за сериозен кандидат за свой наследник начело на „гражданите“. 

„Може ли Ерик тен Хаг да бъде тук в Сити? Определено. Мисля, че той може да е човекът. Заради начина, по който подхожда към мачовете си, определено. Просто погледнете как играе Аякс в последните години. Те са радост за гледане“, каза Гуардиола.