0

С три гола в последните 16 минути Тотнъм успя да победи с 3:1 третодивизионния Моркъмб и да се класира за четвъртия кръг в турнира за купата на Англия, обрат в резултата за крайното 4:1 направи и Ливърпул на своя стадион срещу Шрузбъри.

На своя "Тотнъм Хотспър Стейдиъм" домакините бяха шокирани от "скаридите" в 33-тата минута, когато Алфи МакКалмонт центрира от корнер и Антъни О'Конър засече топката за 0:1. Тотнъм пропусна няколко добри шанса за изравняване чрез Деле Али, но в 74-тата минута равенството все пак бе възстановено чрез Хари Уинкс.

Домакините бяха много по-свежи в края на мача и в 85-ата минута резервата Лукас Моура реализира за 2:1. Три минути след него друга резерва - Хари Кейн, оформи крайното 3:1. В следващия кръг "шпорите" приемат Брайтън.

Обрат за класирането си в следващия кръг трябваше да направи и Ливърпул, който победи с 4:1 третодивизионния Шрусбъри.

Даниел Удо даде аванс на Шрусбъри след 27 минути игра, но 17-годишният Кайд Гордън изравни няколко минути по-късно.
Ливърпул направи пълен обрат в 44-тата минута, когато съдията Дейвид Куут даде доста спорна дузпа, превърната от Фабиньо в гол. Етан Ебанкс-Ландел игра с ръка в наказателното си поле при едно центриране, макар още в реално време да се видя, че е изблъскан в гръб от Върджил ван Дайк.

През второто полувреме Ливърпул контролираше мача и с нови два гола на бразилците Роберто Фирмино и Фабиньо в края си осигури комфортния успех. Отборът на Юрген Клоп е домакин и в следващия кръг - на 1/16-финалите среща уелския Кардиф Сити.

Напред продължава и друг представител на елита - Уест Хем, който надделя в Лондон с 2:0 над Лийдс Юнайтед. Головете за "чуковете" вкараха Мануел Лансини и Джарод Боуен в края на двете полувремена.

Улвърхямптън също се класира напред с убедителна победа с 3:0 над втородивизионния Шефилд Юнайтед след два гола на Даниел Поденс и един на Нелсон Семедо, докато Норич продължава към следващия етап с успех с 1:0 над Чарлтън като гост. Единственият гол на "Дъ Вали" падна в 80-ата минута, а негов автор бе косоварът Милот Рашица.

Бе изтеглен и жребият за четвъртия кръг (1/16-финалите) за Купата на футболната асоциация :

Кристъл Палас - Хартлипул Юнайтед
Борнмът - Боръм Ууд
Хъдърсфийлд Таун - Барнзли
Питърбъро Юнайтед - Куинс Парк Рейнджърс
Кеймбридж Юнайтед - Лутън Таун
Саутхемптън - Ковънтри Сити
Челси - Плимът Аргайл
Евертън - Брентфорд
Кидърминстър - Уест Хем
Манчестър Юнайтед или Астън Вила - Мидълзбро
Тотнъм - Брайтън
Ливърпул - Кардиф Сити
Стоук Сити - Уигън
Нотингам Форест или Арсенал - Лестър Сити
Манчестър Сити - Фулъм
Улвърхемптън - Норич.