0

Т рент Александър-Арнолд вкара един от головете на годината в английското първенство по футбол и Ливърпул победи с 3:1 Нюкасъл след обрат в мач от 17-ия кръг на Висшата лига. 
"Червените" вече изостават само с една точка от лидера Манчестър Сити, който два дни по-рано си "оправи" головата разлика със 7:0 срещу Лийдс.
Върджил ван Дайк, Фабиньо и Къртис Джоунс дадоха положителни тестове за COVID-19 и не играха за Ливърпул в този мач, който започна с гол за Нюкасъл. "Свраките" поведоха с първата си по-сериозна атака в седмата минута, когато бившият халф на "червените" Джонджо Шелви стреля от дъгата и вкара топката в десния ъгъл на вратата на Алисон Бекер за 1:0.


Ливърпул обаче доминираше в остатъка от мача. В 21-та минута Диого Жота се разписа на добавка след спасяване на Мартин Дубравка, а Мохамед Салах изведе домакините напред само четири минути по-късно. Жота, Мане и Салах пропуснаха още няколко положения за "червените", които все пак поведоха с 3:1 в 87-та минута. Трент Александър-Арнолд получи топката на около 25 метра пред вратата на Дубравка и изпрати много силен удар в мрежата на Нюкасъл.

С тази победа Ливърпул се откъсна на три точки пред отбора на Челси, който направи грешна стъпка като домакин. Лондончаните поведоха на Евертън с гол на Мейсън Маунт в 70-ата минута, но "карамелите" изравниха само четири по-късно чрез Джарад Брантуейт и мачът завърши наравно 1:1.


Челси е поредният отбор в Англия, който е засегнат от COVID-19 в последните дни. Четирима играчи на тима са с положителни тестове за коронавируса, съобщи мениджърът на Челси Томас Тухел непосредствено преди домакинския мач срещу Евертън.
Заразените са Ромелу Лукаку, Тимо Вернер, Калъм Хъдсън-Одой, както и контузеният Бен Чилуел. Към тях вероятно ще се присъедини и Кай Хаверц, чийто тест е отрицателен, но самият той също е болен.