0

М анчестър Юнайтед започна новия сезон във Висшата лига по кошмарен начин с две загуби от Брайтън (1:2) и Брентфорд (0:4). Ситуацията е изключително трудна за мениджъра Ерик тен Хаг и вече започнаха залагания кога ще се стигне до неговото уволнение.

Той дори вече е фаворит, че ще бъде първият уволнен мениджър във Висшата лига.

От самото начало футболистите на Манчестър Юнайтед бяха тотално неориентирани на терена и още в 10-та минута удар на Джош Дасилва от далечно разстояние мина между ръцете на Давид де Хеа. Осем минути по-късно испанският вратар направи нова глупост и подари топката на Матиас Йенсен, който покачи на 2:0. В 30-та минута центрланият защитник на домакините Бен Мий се разписа с глава след центирране от корнер, а пет минути след това Брайън Мбемо завърши бърза контраатака на Брентфорд за 4:0.

Тен Хаг направи три смени на почивката, но това не помогна на тима му и "червените дяволи" не успяха да върнат нито един гол през второто полувреме. По този начин Юнайтед се закотви на дъното без точка след първите два кръга.

В същото време агентите на Тен Хаг негодуват, че той е бил поставен в много неблагоприятна ситуация от клуба по време на трансферния прозорец.