0

Т реньорът Томас Тухел ще напусне Байерн Мюнхен в края на настоящия сезон, съобщават германски медии, сред които вестник Bild и телевизия Sky Sport. Информацията бе потвърдена официално от клуба в профила му в Х/Туитър.

Двете страни са постигнали споразумение в последните дни. Договорът на Тухел с Байерн е до 2025 година.

Предпочитаният му наследник е ясен – Шаби Алонсо, треньор на водача в Бундеслигата Байер Леверкузен. За неговия подпис, обаче, баварците ще трябва да се преборят и с други гиганти, като Реал Мадрид и Ливърпул, например.

Другите имена, спрягани в медиите и от заложните къщи, са Себастиан Хьонес (Щутгарт), Рубен Аморим (Спортинг Лисабон), Роберто де Дзерби (Брайтън), Ханзи Флик и дори Жозе Моуриньо.

Бъдещето на Томас Тухел след 11 месеца в клуба бе поставено под въпрос след трите поредни загуби за шампиона в Бундеслигата.

Грандът от Мюнхен отстъпи с 0:3 от лидера във временното класиране в германското първенство Байер Леверкузен, с 0:1 от Лацио в Шампионската лига и с 2:3 от Бохум отново в Бундеслигата.

Отборът е изправен пред това да завърши сезона без трофей за първи път от 2012 година, тъй като се намира на 8 точки зад Байер в шампионата, отпадна от турнира за Купата на Германия и трябва да наваксва пасив срещу Лацио в реванша от осминафиналите в Шампионската лига.

Източник: БТА