0

Б ившият капитан на Манчестър Юнайтед Уейн Руни, който сега е треньор на щатския Ди Си Юнайтед, захапа надувката Килиан Мбапе за изпълненията му като самопровъзгласен тартор в Пари Сен-Жермен.

В последния мач на парижани срещу Монпелие (5:2) французинът показа пълно незачитане не само към отбора като цяло, но и към далеч по-големи имена от него като Неймар и Лео Меси. 

След като при 0:0 изпусна дузпа, Мбапе се сдърпа с бразилеца, който взе топката, за да бие втората отсъдена за ПСЖ дузпа в 43-ата мин. В този момент той дори удари с рамо лицето на Меси преди да започне да спори с Неймар, при това без да се извини на аржентинеца. 

Физиономията на 7-кратния носител на Златната топка показа красноречиво неговото неудоволствие от случилото се.

Уейн Руни не издържа и отправи много остро послание срещу Мбапе и в полза на аржентинеца. „Един 23-годишен играч си позволява да бутне  Меси - никога не съм виждал по-голямо его в живота си. Някой трябва да напомни на Мбапе, че когато Меси беше на 23 години, той вече беше спечелил четири Златни топки“, каза той пред Depar Sports.

Думите на Руни обиколиха и социалните мрежи, където повечето потребители са съгласни с бившия играч на Манчестър Юнайтед и смятат, че отношението и жестовете на Мбапе са липса на уважение към неговите съотборници и към Меси, смятан за най-добрия играч в историята на футбола.

Мбапе, чиято кариера се направлява от майка му, действаща като негов личен агент, изиска да получи привилегии в отбора от катарските босове на клуба, за да не подпише с Реал Мадрид. Твърди се, че той дори представил списък с имената на играчите, които да бъдат продадени, като в него бил и Неймар. Тяхното съгласие очевидно го окуражи да демонстрира своята арогантност пред всички на мача с Монпелие. Веднъж той дори грозно се обърна с гръб към съотборник, който не му подаде топката, а пусна пас към другия фланг.

В медиите се появиха информации, че в съблекалнята бившият капитан на Реал Мадрид Серхио Рамос е трябвало да разтървава Мбапе и Неймар.