0

е ст Хем постигна знаменит обрат с 3:2 срещу Челси в лондонското дерби от 15-ия кръг на Висшата лига.
Двата отбора изиграха страхотен двубой, който се превърна в истинско футболно зрелище. Тиаго Силва откри резултата за „сините“, след като засече с глава центриране от ъглов удар. В 39-ата минута Жоржиньо върна рисковано назад, вратарят Менди не успя да овладее топката, Боуен му я отне, след което бе фаулиран от вратаря - дузпа. Лансини не сбърка от бялата точка за 1:1. В самия край на полувремето Зиеш намери Мейсън Маунт, който вкара с удар от воле. Футболистите на Дейвид Мойс обаче не се предадоха. В 56-ата минута Боуен изравни с шут от границата на пеналта. В следващите минути всеки от съперниците можеше да стигне до трети гол. Три минути преди края на редовното време Артур Масуаку стреля по диагонал, топката придоби странна траектория и влезе в близкия ъгъл на вратата на Менди, който остана изненадан и не успя да се намеси. 

БГНЕС

С успеха „чуковете“ затвърдиха четвъртото си място в класирането и в същото време свалиха Челси от върха. Преди гостуване на Манчестър Сити срещу Уотфорд друг от претендентите за титлата – Ливърпул, поне временно зае лидерската позиция. Това стана след труден успех с 1:0 при визитата на Уулвърхемптън. Резервата Дивок Ориги вкара в 94-тата минута.

Нюкъсал пък записа първа победа в първенството, след като се наложи с 1:0 над Бърнли.

Резултати, Висша лига, XV кръг: Уест Хем – Челси 3:2, Нюкасъл – Бърнли 1:0, Саутхемптън – Брайтън 1:1, Уулвърхемптън – Ливърпул 0:1.