0

С ъдии от Украйна и от Белгия ще ръководят мачовете между  Пафос и ЦСКА 1948 в третия кръг на турнира на УЕФА Лига на конференциите. Също така от Нион оповестиха, че кипърският тим ще бъде домакин във втората среща на 15 август на стадион "АлфаМега" в Лимасол от 20 часа.

Първият сблъсък между двата отбора е на 8 август от 20,30 на Националния стадион "Васил Левски". Главен съдия на този двубой ще бъде украинецът Денис Шурман с помощници Виктор Нижник и Александър Корнийко. Клим Заброда беше назначен за четвърти съдия, а Виктор Копиевски и Андрий Коваленко ще бъдат главен отговорник за системата за видеоповторения (ВАР) и негов асистент.

37-годишният Шурман има един досег с българския футбол – през 2020-а той ръководи срещата между Лудогорец Разград и Мидтиланд Дания, завършил 0:1 от втория кръг на Шампионската лига тогава.

На ответната среща в Кипър съдийската бригада е от Белгия. Главен съдия ще бъде младият и перспективен арбитър Лотар Д’Хонд, който ръководи мачове в Европа едва от май 2023-та. Странични съдии ще бъдат Лоран Девилер и Нико Клаес. Четвърти съдия е Уесли де Кремер. За системата ВАР също ще отговарят белгийци – Ерик Ламбрехтс като главен и Берт Пут като негов помощник.

Стадионът в Пафос, макар и нов, сравнително модерен, не е заявен в УЕФА. Още в първия кръг тимът на руския бизнесмен Роман Дубов избра да домакинства на новия и ултрамодерен стадион в Лимасол, който приема и мачове на националния отбор на Кипър.

Спортно-техническата комисия на БФC пък отложи срещата от 3-тия кръг на Първа лига между Септември София и ЦСКА 1948. Мачът, който беше насрочен за понеделник, 5 август, от 19 часа на "Васил Левски", ще се играе на по-късна дата. Причината за отлагането е предстоящият сблъсък на „червените” от Бистрица с Пафос и необходимостта от допълнително време за подготовка.