0

Шведският национал Кристофер Олсон е бил хоспитализиран и свързан с механичен вентилатор, след като е колабирал в дома си. Това съобщи клубният му отбор Мидтиланд, за да обясни отсъствието му от последните тренировки и мачове. В изявлението на датския клуб се казва, че Олсон е загубил съзнание в дома си на 20 февруари и незабавно е бил транспортиран в болница в Орхус. Освен това от Мидтиланд пишат, че 28-годишният шведски халф страда от „остро мозъчно заболяване“. Медицински екип работи неуморно, за да постави диагноза на футболиста и да започне лечение.

Целият свят все още помни как датският национал Кристиан Ериксен колабира по време на мач от Евро 2020 срещу Финландия. Впоследствие стана ясно, че е получил сърдечен арест.

Като по-млад Кристофер Олсон е смятан за голям талант и е привлечен школата на Арсенал от Арсен Венгер. Той записва само един мач за „артилеристите“ за Купата на лигата, преди да се завърне у дома в Дания, където става част от Мидтиланд. Впоследствие продължава кариерата си в шведския АИК, руския Краснодар и белгийския Андерлехт, преди да подпише отново с Мидтиланд. За националният отбор на Швеция има 47 мача.