0

С ъщински хаос се разрази около Реал Мадрид при пристигането на отбора в Германия за първия осминафинален мач срещу РБ Лайпциг в Шампионска лига. Поради стачки на летището в Лайпциг, самолетът на „белите“ трябваше да пренасрочи пътуването си, за да избегне още проблеми, които биха нарушили подготовката на отбора, воден от Карло Анчелоти, преди мача с „биковете“.

Вместо директен полет от Мадрид до Лайпциг самолетът на Реал кацна в 11:38 часа в Ерфурт. Оттам отборът имаше пътуване с автобус за повече от 160 километра, което едва не приключи със сериозна трагедия.

„На магистрала А4, между Айхелборн и Нора, бяла Тойота е ударила автобуса на отбора от Мадрид. Шофьорът на леката кола пренебрегна возилото, докато сменяше позицията си по платната и се удари странично в рейса. Степента на щетите на леката кола е около 3000 евро, докато тези на автобуса на Реал все още не са ясни. След кратко спиране, за щастие на всички участници, пътят им продължи“, обяснява германският вестник Bild.

“Истината е, че фен се опита да снима автобуса от своята кола и без да иска промени движението на колата си. Ние въобще не забелязахме, но това ни казаха други хора с автобуси зад нас“, казаха от „кралския клуб“ за испанския Marca.

Oколо 14:40 часа Реал Мадрид най-сетне пристигна в хотела на отбора – Щайгенбергер, в центъра на Лайпциг.