0

С ъдбата на бившия си тим Лудогорец последва и капитанът на националния отбор Кирил Десподов. Той и настоящият му клуб – гръцкият първенец ПАОК, се издъниха в Солун в третия квалификационен кръг на Шампионската лига, губейки реванша с шведския Малмьо с 3:4 след продължения. Първата среща бе завършила 2:2.

Нашият влезе като резерва в 72-рата минута при резултат 3:2 за домакините, а в 91-вата скандинавците изравниха. Малмьо се класира напред с гол в 99-ата минута, защото ПАОК така и не можа да го върне.

Това е второ отпадане на Кирил Десподов от Малмьо в квалификациите на Шампионската лига. През 2021-ва той бе в състава на Лудогорец, елиминиран именно от шведите.

Сега ПАОК ще участва в плейофите на Лига Европа, където ще се изправи срещу победителя от двойката Шамрок Роувърс (Ирл) – Целие (Слвн).

Малмьо ще продължи битката за място в груповата фаза на Шампионската лига в сблъсък с чешкия Спарта Прага, изхвърлил румънския ФКСБ с победа в реванша с 3:2 и 1:1 в първия мач.

Огромен провал претърпя и воденият от Жозе Моуриньо Фенербахче, след като също отпадна, завършвайки 1:1 в реванша с френския Лил и с общ резултат 2:3 се прости с шансовете си за участие в групите.

Турският гранд успя да поведе на своя „Шюкрю Сараджоглу“ в последните секунди на добавеното време благодарение на автогол на Бафоде Диаките, който прати мача в продължения.

В 109-ата минута Лил дори остана с човек по-малко, след като алжирският национал Айса Манди получи директен червен картон. Въпреки това обаче французите стигнаха до дузпа в 118-ата минута, която канадецът Джонатан Дейвид хладнокръвно реализира, оформяйки крайния резултат 1:1.

С този гол Лил си осигури място в плейофите на Шампионската лига, където ще се надиграва с чешкия Славия Прага.

За Фенербахче и Жозе Моуриньо загубата означава, че тимът ще трябва да се задоволи с участие в плейофите на Лига Европа.